FESITEL

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Bienvenidos a FESITEL

EL NOTICIERO EMPRESARIAL Nº193

E-mail Imprimir PDF

El nombre d’empreses a l´H i el Baix Llobregat creix per primer cop des que va començar la crisi
Ampliar imagen

Segons es desprèn del darrer Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat corresponent al segon trimestre de 2014, elaborat amb la col·laboració del Servei d’Estudis de Catalunya Caixa, el nombre d’empreses creix, en taxa interanual, per primera vegada des de que va començar la crisi, a l’Hospitalet i el Baix Llobregat.

Segons els comptes de cotització a la Seguretat Social, el nombre d’empreses va créixer el primer trimestre de 71, acumulant així dos trimestres consecutius de creixement. La variació interanual se situa per primera vegada en terreny positiu des de que es va iniciar la crisi, malgrat que amb un creixement moderat, del 0,7%, però que podria suposar un canvi de tendència, impulsat per la bona posició des de la qual parteixen les empreses de la comarca, que, juntament amb el Maresme, Barcelonès i Garraf concentren el major nombre d’empreses creades, segons estudi Inicia de l’Observatori d’Empresa i Ocupació. Les activitats que han aglutinat la major creació d’empreses aquest primer trimestre, en comparació amb l’anterior, són les activitats relacionades amb la construcció, la venda i reparació de vehicles a motor, les lligades a la informació i les comunicacions, com ara els serveis de tecnologies de la informació, les arts gràfiques i suports enregistrats o les lligades als productes minerals.

Per contra, el sector més lligat al comerç i als serveis de menjar i begudes registra un retrocés en el nombre d’empreses creades en el trimestre.

L’Informe de Conjuntura Econòmica del Fòrum Empresarial del Llobregat del 2n trimestre 2014 analitza també la recuperació del mercat laboral i el canvi en l’oferta productiva a L’Hospitalet i el Baix Llobregat, un possible fi de l’ajust immobiliari a la zona i la millora de les expectatives del sector exportador a Catalunya, tot en un context econòmic en que el PIB de Catalunya mostra una reactivació de la demanda interna, la recuperació de l’economia espanyola s’intensifica i el BCE adopta mesures extraordinàries per estimular l’economia.

Més informació: femllobregat.cat
 

VISITA AL CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT

E-mail Imprimir PDF

Visita al Centre Tecnològic LEITAT

 

En motiu del Cicle de Jornades KET, que forma part del Cicle de la Innovació Tecnològica – Catalunya 2020, organitzat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) i el Cercle per al Coneixement – Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, us convidem a la Visita al Centre Tecnològic LEITAT.

 

LEITAT és un Centre Tecnològic ubicat al Parc Científic i Tecnològic de Terrassa – Orbital 40, membre de TECNIO i reconegut pel Ministeri d'Economia i Competitivitat. El centre té com a objectiu col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant als productes com als processos, i centra la seva tasca en la recerca, el desenvolupament i la innovació industrial (R+D+2i). A més, LEITAT és un centre de referència en la Manufactura Avançada, una de les tecnologies facilitadores essencials identificades per la Unió Europea en l’Estratègia 2020.

 

Programa de la visita

 

23 JUL

Hora:

10:00 -12:00

 

Lloc:

LEITAT

(C/ Innovació, 2 - 08225, Terrassa)


Inscripcions:

L'assistència és gratuïta. Cal formalitzar la inscripció enviant un correu a l'adreça Esta dirección electrónica esta protegida contra spam bots. Necesita activar JavaScript para visualizarla o trucant al telèfon 93 582 45 45 abans del 22 de juliol de 2014.

 

Organitzen:

 

 

 

AGENDA ACCIÓ 14 DE JULIOL DE 2014

E-mail Imprimir PDF

 

Comparteix a Twitter a Facebook a Facebook
Dilluns, 14 de juliol de 2014
Destaquem

Esmorzar de Finançament: Una mirada a través del microscopi
15/07/14

Sessió informativa sobre la missió CHINA Hi-Tech Fair
16/07/14

Presentacions de les noves acceleradores d'Start-Up Catalonia
Calendari de sessions

Jornada Connect-EU

Catalunya Emprèn.
Idees que mouen Catalunya. Inauguració de l'exposició

21/07/14 a Tarragona

Properes activitats

15/07/14
Ajuts europeus per a projectes ambientals i d'energia: Life i Eni
Barcelona
Sessió informativa

15/07/14
Una mirada a través del microscopi
Barcelona
Esmorzar de Finançament

17/07/14
L'eco disseny per al reciclatge, una oportunitat de negoci
Manresa
Sessió informativa

17/07/14 i 24/07/14
Curs d'Iniciació a la internacionalització del Tercer Sector Social i l'Economia Social i Cooperativa
Barcelona
Formació

21/07/14 i 22/07/14
Curs en Contractació Pública Internacional
Inscripcions fins al 18 de juliol.
Barcelona
Formació

24/07/14
Jornada Empresa Exporta: Iniciació a l'Exportació
Manresa
Sessió informativa

25/07/14
Emociona'm i et compraré. El 'visual merchandising' emocional en el 'retail'
Barcelona
Sessió informativa

13/08/14 - 15/08/14
gamesmatch 2014
Inscripcions fins al 28 de juliol.
Cologne
Sessió informativa

Consultar calendari
Missions internacionals 2014
Diferents destinacions
Missió empresarial

 

Generalitat de Catalunya
Agència per a la competitivitat de l'empresa - ACCIÓ

Catalunya reconeguda com a Regió Emprenedora Europea (EER) Enterprise Europe Network Comissió Europea Informació Legal
 

CALENDARI DE JORNADES IDIGITAL Nº96

E-mail Imprimir PDF

núm 96

Dilluns 14 de juliol de 2014

RSS YouTube Twitter LinkedIn

La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya t'informa de les jornades:

Calendari de jornades idigital

Us presentem les trobades empresarials del sector de les TIC català que es duran a terme durant els propers dies.

Jornades idigital

Jornades del sector TIC

 

EL GOBIERNO LLEVARÁ AL CONSEJO DE MINISTROS EL DIVIDENDO DIGITAL ANTES QUE ACABE JULIO

E-mail Imprimir PDF

El Gobierno llevará al Consejo de Ministros el dividendo digital antes de que acabe julio

El ministro de Industria, Energía y Turismo, José Manuel Soria, avanzó este martes que el plan técnico de liberalización del dividendo digital irá al Consejo de Ministros "antes de que finalice julio" y que supondrá la redistribución de 15 canales de Televisión Digital Terrestre (TDT).

Durante su intervención en el Foro Cinco Días, el ministro explicó que se iniciará un proceso para liberar parte del espectro radioeléctrico, puesto que "donde hoy hay emisiones de televisiones, tienen que dejar de haber" para que las empresas desplieguen la tecnología 4G.

Soria recordó que este proceso es un "mandato comunitario" cuya fecha límite se fijó para el pasado 1 de enero de 2014, si bien fue prorrogada para España hasta el 1 de enero de 2015.

Asimismo, destacó la importancia, "por razones de competitividad", de desplegar en la banda de los 1.800 MHz la cuarta generación de telefonía móvil, y apuntó que esa parte del espectro tiene que ser liberada después de que las operadoras hayan desembolsado 1.600 millones.

"En muchas ciudades hay 4G, pero no es de la misma calidad y rapidez que la que se puede desarrollar con la banda de los 1.800", agregó.

El titular de Industria precisó que el retraso en la puesta en marcha del plan del dividendo digital se debe a "distintos pronunciamientos" del Tribunal Supremo, que determinó que de los 25 canales de TDT nueve eran no conformes a ley al haberse otorgado al margen del concurso, tal y como establecía la ley.

De esta forma, una vez efectuado el pago por parte de las operadoras, el Gobierno impulsará el plan técnico de dividendo digital que requerirá la redistribución de los 15 canales de TDT existentes.

En cuanto a la posibilidad de que en paralelo se convoque un concurso para canales de televisión adicionales en la parte del espectro que no vaya a ser utilizada, Soria afirmó que "no es una decisión que esté tomada".

FUENTE: EL MUNDO http://www.elmundo.es/television/2014/06/24/53a95605268e3efe278b4589.html

En cualquier caso, indicó que el Ejecutivo pretende que haya un "despliegue de los canales de alta definición", en HD, y el "mínimo impacto posible para los televidentes", en el proceso de liberalización del dividendo digital para la conseguir la "efectiva" introducción del 4G.

 

TELEVÉS PRESENTA EN PONTEVEDRA CARELIFE

E-mail Imprimir PDF

Televés presenta en Pontevedra CareLife, su propuesta tecnológica para el sector socio-sanitario

Televés participará como expositor tecnológico en el XXVI Congreso Internacional de Geriatría y Gerontología que tendrá lugar en el Pazo da Cultura de Pontevedra durante los días 20 y 21 de junio. En este foro, Televés presentará su solución socio-sanitaria CareLife, un sistema inteligente que analiza las rutinas y hábitos de vida de una persona para obtener datos y establecer perfiles que faciliten su seguimiento y monitorización.

Basado en las nuevas tendencias de Ambient Assisted Living (AAL), CafeLife tiene por objetivo el cuidado y la mejora de la calidad de vida de los mayores y de las personas dependientes, desde la perspectiva del fomento del envejecimiento activo y saludable. Sara Rodríguez, responsable de Negocios Smart Networks de Televés, ha señalado que “CareLife es la solución para envejecer con calidad, participando activamente en la comunidad y con autonomía.”

Esta solución forma parte de la línea de negocio de Televés orientada al desarrollo de soluciones de telecomunicaciones en el ámbito del Edificio y el Hogar Digital. La experiencia de la compañía en el desarrollo de proyectos en este terreno y su capacidad en I+D le han permitido desarrollar Carelife, que pone la tecnología más avanzada al servicio del cuidado de las personas.

Además de presentar una demostración de la solución CareLife, Televés acudirá al congreso con soluciones CoaxData aplicadas al sector geriátrico para el despligue de nuevos servicios de alta velocidad sobre las redes de telecomunicaciones existentes (coaxial, fibra óptica o red eléctrica) y basadas en tecnologías preparadas para dar servicios de telecomunicación de acuerdo a las líneas marcadas por la Agenda Digital Europea para el desarollo del Hogar Digital.

 


Página 4 de 155
Banner
Banner
Banner
Banner

EN LÍNEA

Tenemos 40 invitados conectado(s)

ESTADISTICAS

Ver contenido por hits : 574745